Pagini

joi, 14 iunie 2018

Despre simplificare


          Poate ca este un trend in acest moment, minimalismul si simplificarea ca si opus al consumerismului si opulentei sau poate ca este vorba doar despre alegeri personale.


          Aleg sa am mai putin de intretinut, de ingrijit.

          Aleg sa acord atentie acelor lucruri, imprejurari, etc. ce imi merita atentia. Ales sa petrec mai mult timp cu oameni.

          Nu stiu cum trebuie inceput, dar stiu cum am inceput eu. Tind spre o casa ordonata si organizata. Acum fiecare lucru isi are locul lui. Evident ca nu mereu si raman in acelasi loc, dar e nevoie de o perioada in care sa acord un pic mai multa atentie si ajung din nou pe linia de plutire.


          De ce vreau ca totul sa fie mai simplu? Pentru ca sunt lenesa. Nu fac un hobby din a face ordine si curatenie, din a spala gramezi de farfurii sau a ordona mormane de haine. Dar, totul se face in timp si cu pasi mici. Esentialul este sa am lucruri cat am nevoie si de care pot avea grija care sa stea in permanenta la locul lor.

          Pasul 1: Un loc pentru fiecare lucru.

        Pasul 2: Fara activitati inutile. Exista robot pentru tocat marunt, nu toate hainele trebuie calcate. Unele haine pot fi folosite chiar de 2 ori. De ce sa nu fiu practica?

          Pasul 3: Rutina care sa mentina pe linia de plutire casa si liste.

          Cu timpul castigat vreau sa scriu/ citesc mai mult, sa ma joc cu pustoaica mea, sa ies in oras, sa economisesc pentru calatorii si sa savurez o cafea in tihna.

          Probabil ca simplificarea inseamna mai mult cu mai putin si aici vreau sa ajung. Mi-am setat un orizont de timp de 3 luni, asa ca la sfarsitul lunii septembrie o sa revin cu rezultatele.

          La ce sper? 
    • o casa mai curata/ordonata si mai usor de intretinut, 
    • mai putin timp petrecut spaland, impaturind si calcand lucruri, dresingul ordonat pe tinute - gen garderoba capsula ( am adoptat deja stilul konmari pentru hainele domnisoarei si e tare fain, doar ca nu se potriveste pentru tot);
    • mancare mai sanatoasa pentru noi toti
    • sport zilnic pentru mine si o forma fizica in consecinta;
    • economii mai mari
    • fara cumparaturi compulsive si de obiecte de care nu am nevoie.

Ne revedem cu subiectul asta la final de septembrie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu