marți, 3 ianuarie 2017

Despre 2017...in franturi de gand


          Am intrat in 2017 cu ganduri mari. 


          As minti daca as spune ca primul pe lista este scrisul pe blog, dar totusi trebuie sa recunosc ca este pe locurile fruntase.

          Anul asta vreau sa ma pun un pic pe primul loc si sa imi rezolv dorintele. Bineinteles ca ale Catalinei vor avea intaietate, dar vreau sa cred ca uneori vor prima si ale mele.

          Mi-am inceput dimineata de astazi gandindu-ma pe care dintre bloguri sa scriu. 



          Este adevarat ca am doua, dar pe nici unul nu am fost prea activa poate motivat, poate nu. Dincolo nu am mai putut scrie dupa ce am reusit sa public vreo 17 articole intr-o singura zi, articole pe tema data, de aproximativ 300 de cuvinte. Deh, participam la o campanie. De atunci mi s-a luat si poate de asta am decis sa mai fac un blog si s-a nascut nuca actuala.

          Adevarul este ca imi place sa scriu si ca sunt un pic narcisista si atunci imbin utilul cu placutul.

          Ziua de azi a fost una de productivitate maxima: desfacut bagaje, bagat la spalat, gatit 3 feluri de mancare ( o ciorba si 2 variante de fel II), urmeaza si o mamaliguta si ar fi perfecta partea culinara. Toate astea au fost posibile datorita faptului ca mi-am dus copila la cresa. Inca am dubii ca e cea mai buna varianta, dar ea pare sa se simta tare bine, iar doamnele sunt mai mult ca simpatice.

          Suntem in revenire dupa revelion pe care l-am petrecut la Baile Herculane. Frumoasa statiune, pacat doar ca nu e intretinuta si ca am stat doar patru nopti. Poate daca erau inca pe atatea aveam timp de trasee, de cascada Bigar si multe altele. Totusi am reusit sa bifam vreo 2-3 plimbari prin statiune, o grota si cheile Tasnei pe jumatate, ciocolata cremoasa si bai in apa fierbinte sulfuroasa.

          Poate parea la inceputul scrierii ca o sa va dezvalui care sunt gandurile mele mari si n-a fost asa. Eu trebuie sa sustin acum ca nici intentia n-am avut-o intrucat nu am reusit nici pentru sufletul meu sa creionez ceea ce vreau sa fac. 

          Asa in mare stiu ca de luni o sa ma apuc de Rina si de T25, zumba o data pe saptamana din februarie si din martie as vrea masaj o data pe saptamana. 

          Am multe de organizat si aranajat prin casa. 

        Vreau sa citesc mult. Ma gandeam la o provocare de genul o carte de un anumit gen, o biografie, etc., dar cred ca o sa aleg un numar, o sa setez o provocare pe goodreads si o sa creez o lista de bifat. Asta pentru ca am multe carti pe care vreau sa le citesc, carti precise ale caror titlu il stiu deja. 

          Ianuarie vreau sa fie o luna superfrugala in care sa traim cu cheltuieli minime. 

      Vreau ca in fiecare saptamana sa testez o reteta de prajitura.Daca o sa ma intrebati cum se potriveste asta cu Rina, ei bine o sa o mananc in ziua de carbo si gata.

          Am planuri mari si cu pustoaica mea. Pe langa cresa vreau sa mergem amandoua la Cuibul cu licurici la cateva ateliere pana sa incep eu munca si poate si dupa. Vreau sa incercam sa renuntam la pampersi si sa invatam sa ne spalam pe dinti si sa citim povesti seara la culcare. Intr-un colt ascuns visez sa o mut in camera ei, dar vom vedea cum se vor desfasura ostilitatile.
         
          Cred ca e timpul sa finalizez si sa public acest articol ce mi-a facut un pic de ordine in minte, ceea ce inseamna ca si-a indeplinit scopul. Vreau doar sa mai spun ca am inceput sa scriu acum mai bine de doua ore jumate. A durat atat pe motiv de copil, totusi este primul articol scris cu copil acasa si treaz, asa ca este o premiera imbucuratoare.

          Ma gandesc ca o sa urmeze un articol cu obiectivele clare ale lui 2017, altul cu lista de lectura, altul despre cuvantul ales si apoi o sa intru in normal. Nu stiu de ce, dar anul asta presimt ca o sa fie unul plin de provocari.

2 comentarii:

  1. Ce fain! Sunteti in Ploiesti? Chiar as da o fuga intr-o zi sa ne cunoastem, sunt doar 35 km de la Corbeanca :) Licuricii suna bine haha

    Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, va asteptam in vizita...socializeaza prichindeii...bem o cafea ceai la povesti

    RăspundețiȘtergere